برگزاری نودمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی

نودمین جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی روز پنجشنبه مورخ 10/08/1403 ساعت 9:00 صبح به ریاست جناب آقای دکتر مخلص الائمه، استاندار محترم و رئیس شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان و با حضور جناب آقای دکتر بیکی رئیس محترم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک و دبیر شورا و همچنین سایر اعضای شورای مذکور در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک به شرح دستور کار یاد شده تشکیل گردید.

*در این جلسه جناب آقای دکتر بیکی رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک و دبیر شورا تحت عنوان نطق پیش از دستور با اشاره به شعار مهم دولت چهاردهم مبنی بر وفاق ملی مواردی به شرح زیر ارائه نمودند.

ایشان فرمودند: تولیدکنندگان انتظار دارند این وفاق در سطح اقتصاد کشور هم، به معنا و مفهوم واقعی خود نزدیک شود.

آقای بیکی بیان نمودند: به نظر می‌رسد یک آشتی ملی باید اتفاق افتد تا همه ابعاد سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و… کشور را دربرگیرد. اقتصاد امروز ما نیازمند عقلانیت قوی و کارآمد است و این توقع وجود دارد که دولت چهاردهم با اولویت بندی مسائل و موضوعات در حوزه‌های گوناگون، مباحث اقتصادی را در صدر قرار دهد، چراکه این بخش پوشش‌دهنده قسمت اعظم موارد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی هم می‌باشد.

ایشان اظهار داشتند: تحقق وفاق موردنظر دولت در گرُوِ هماهنگی و انسجام حاکمیت و ملت با یکدیگر است و در این راستا حاکمیت نباید از هیچ تحرک اقتصادی مثبت و عاقلانه غافل بماند تا توسعه حاصل شود. حمایت‌های دولت‌های پیشین و دولت فعلی را قدرشناسیم اما بیان ضعف‌ها و کاستی‌ها را وظیفه خود می‌دانیم.

دبیر شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان اظهار داشتند: یکی از این مشکلات، وجود حدود ۸۰۰ سامانه ناکارآمد اقتصادی در کشور است که به چالش‌ها دامن زده است.

آقای بیکی افزودند: درحال حاضر تعداد وضعیت بالای قوانین، دستورالعمل‌ها، مقررات و بخشنامه‌ها اگر اصلاح نشود زنجیر دست و پای تولید و اقتصاد باز نمی‌شود. در واقع؛ این روزها، سخت‌گیری های کارشناسان در بخش‌های دولتی از یکسو و تصمیم‌گیری ها و قوانین موازی و متناقض از سوی دیگر موجبات تألم خاطر بخش خصوصی شده است.

رئیس اتاق بازرگانی اراک توضیح دادند: سرمایه‌گذاران خارجی هم از پرتاب تیرهای این قوانین سختگیرانه در امان نمانده‌اند و علی‌رغم شعارهای حمایت از سرمایه‌گذاری، در عمل شاهد فراری دادن آنها هستیم که اگر برای آن چاره‌جویی نشود، آینده رضایت‌بخشی را نمی‌توان متصور بود.

ایشان بیان داشتند: کاهش روزافزون ارزش پول ملی و عدم ثبات آن هم از مشکلات جدی است که به شدت به دغدغه فعالان اقتصادی افزوده است.

آقای بیکی خاطرنشان ساختند: مطابق یک آمار  معتبر، از سال ۱۳۸۵ تا ۱۴۰۱ میزان تسهیلات بانکی پرداخت شده به استان تهران به تنهایی ۶۲ درصد بوده و ۱۰ استان آخر، ۵.۷ درصد تسهیلات  را دریافت کرده‌اند که سؤال برانگیز است.

ایشان این امر را تمرکزگرایی مشهود دانستند که ادامه آن؛ مانع هرگونه توسعه و انگیزه برای توسعه است.

رئیس اتاق بازرگانی اراک هزینه‌های بالای مبادله کالا را هم از مشکلات دیگر بخش تولید دانستند و افزودند: تورم هم از دیگر معضلاتی است که روح اقتصاد را آشفته کرده است.

آقای بیکی فرمودند: سیاست‌گذاری‌های حوزه اقتصاد اگر از عقلانیت کافی برخوردار نباشد و از ظرفیت نخبگان و صاحبنظران بی‌بهره باشد هرگز راه به توفیق نخواهد برد.

ایشان اظهار داشتند: ما به عنوان نماینده بخش خصوصی تعهد می‌دهیم همچون گذشته به مقاومت خود ادامه دهیم اما انتظار داریم بیش از پیش به مشارکت گرفته شویم. در سطح استان هم خواستار این هستیم که بیش از گذشته در مسیر تولید و فعالیت اقتصادی مورد حمایت  دولتی‌ها قرار گیریم.

* جناب آقای دکتر مخلص الائمه استاندار محترم و رئیس شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی در این جلسه فرمودند: مالیات‌ستانی راهی برای رفع نیازهای کشور است اما نباید برای حوزه تولید مشکل تراشی کند و ضرورت دارد به شکل عادلانه و منصفانه و با دقت انجام گیرد.

ایشان افزودند: تولید کنندگان استان مورد وثوق و اعتماد کامل هستند و حساب آنها از فرار کنندگان مالیاتی جداست.

آقای استاندار ابراز داشتند: دستگاه‌هایی همچون امور مالیاتی، معاونت اقتصادی و همچنین کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید باید همه تلاش خود را در راستای حمایت از تولید معطوف نمایند.

آقای مخلص‌الائمه بیان داشتند: رفع چالش‌های تولید منجربه حل مشکلات مالیاتی می‌شود و از قانونگذاران، تصمیم‌گیران و مجریان دولتی انتظار حمایت از حوزه تولید وجود دارد.

ایشان سهم استان مرکزی را در حسابرسی ویژه مالیاتی بالا دانستند و تاکید کردند: این موضوع باید متعارف باشد.

آقای استاندار از اجرای طرح سرشماری کشاورزی همزمان با سراسر کشور خبر دادند که از ۱۲ آبان‌ماه آغار شده و به مدت ۴۵ روز ادامه می‌یابد.

ایشان خواستار همکاری‌های لازم با آمارگیران شدند.

رئیس شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به مشکلات ناشی از ناترازی انرژی بیان نمودند: زمینه برای پیاده‌سازی و راه‌اندازی نیروگاه‌های تجدیدپذیر در استان فراهم است و باید افزایش یابد.

* آقای میرزاخانی معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه­ای استانداری مرکزی فرمودند: بسیاری از تصمیمات در خارج از استان اتخاذ می‌شود اما سیاست‌های مطلوبی برای تسهیل و رفع موانع تولید در دولت چهاردهم پیش‌بینی شده است.

ایشان افزودند: در استان هم تلاش شده است که آنچه در اختیار مدیران است برای بازگشایی گره‌های حوزه تولید به کار گرفته شود.

*آقای رضوانی عضو هیأت رئیسه اتاق بازرگانی اراک و رئیس انجمن صاحبان صنایع و مدیران ساوه فرمودند: بی‌توجهی به تولیدکنندگان، بسترساز اخلال در وضع اقتصادی است.

ایشان افزودند: انتقال حسابرسی برخی از شرکت‌های بزرگ به خارج از استان، موجبات ایجاد چالش‌هایی را فراهم آورده است.

آقای رضوانی با اشاره به درآمد مالیاتی استان ابراز داشتند: تنها چندشرکت بخش عمده‌ای از این درآمد را تأمین می‌کنند و شایسته نیست که با موانع متعدد روبرو شوند.

ایشان بیان داشتند: این درحالی است که صاحبان واحدهای تولیدی استان افرادی پاکدست و متعهد هستند و می‌طلبد دقت نظر و نگاه حمایتگرانه بیشتری از سوی نمایندگان دولت دریافت نمایند.